Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(747 niezalogowanych)
28 Postów

(Mikael Elisabetarson)
Wiking
tez chcialbym tylko tyle wydawac na zycie.....jak ty to robisz bo mi wychodzi na zarcie zdecydowanie wiecej niemowiac juz o papierosach i piwku.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(robsik62)
Wiking
Gabryś dobrze piszesz ....rzetelnie ..........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
jak zwykle jakieś nędzne porady widzę

nie mające jakiegokolwiek sensu , ciężko jest w ogóle tak na prawdę komuś coś napisać z osobna

ponieważ fakty i tak zawsze będą inne , a gdybać to sobie można

np; koszty mieszkania , życia , podatków itd. sobie można gdybać bo każdy ma inne

nie ma sensu podawać żadnych obliczeń bo i tak wszystko będzie ustawione do zarobków i czasu pracy

od razu wiadomo że osoby pracujące na pół etatu zawsze będą miały gorzej , nie twierdzę jednak że są tacy co posiadają pełne etaty ale stawka godzinowa jest tak biedna że ich zarobki są takie same jakby ktoś pracował na pół etatu

a jak ma ci zostać 6000 nok tak jak ci Gabriel pisał bez obrazy to już lepiej się męczyć w kraju za te 2000 zeta - ciężko ale u siebie

nie obrażając nikogo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:...a jak ma ci zostać 6000 nok tak jak ci Gabriel pisał bez obrazy to już lepiej się męczyć w kraju za te 2000 zeta - ciężko ale u siebie
nie obrażając nikogo

Napisałem to wszystko co powyżej , na Moim Osobistym Przykładzie ... zaznaczając ... JASNO I DOBITNIE ... iż jest to pesymistyczny wariant ...
Inni zarabiają Inaczej i wydają Inaczej .
---
Mnie średnio na koncie zostaje tyle co miesiąc ... jest to kwota ...której nie jestem w stanie , więcej logicznie wydać , tu na miejscu w Norge .
O ile nie mam nagłych i niespodziewanych wydatków , typu... MANDATY ZA ZŁE PARKOWANIE /INNE ...
Fakt , ja nie palę ... piję ostatnio tylko Kaffedohtor... , jako słabe drinki...
---
Zarabiam tyle ile zarabiam ...
Ja już się w Polszy narobiłem jak biały murzyn ...przez 30 lat...
Tutaj odpoczywam sobie i z nudów człapię do pracy , coby mieć drobne w kieszeni ...
Spokojnie czekam na zasłużoną emeryturę ...która co roku , oddala się coraz dalej , zgodnie z aktualnym prawem emerytalnym .
---
Wy Młodzi , możecie zasuwać i całą dobę , oraz wyciągać po PÓŁ MILIONA KORON NA MIESIĄC ...
---
Nie Mój cyrk i nie Moje małpy ...
---
Niemniej , porównanie 6-tys.Nok.... na czysto , przy godnym tutaj życiu i takiej samej pracy ... , do 2-tys.Zł. Brutto w Polsce i poniżającym egzystowaniu ...to jednak duża przesada ..."powiatowy..." na minus .
No chyba , że jest to zdanie asertywne , do pobudzenia pozytywnego myślenia ...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok